Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Boldogság minden méretben

A világ kerek szemmel. Molett, duci, dagi, kövér... Tudomásul kell vennünk, hogy méreteink miatt nem vagyunk másodrangúak. Anyák, apák, testvérek, gyerekek, férjek, feleségek, tanárok, orvosok, ügyvédek: mindenhol ott vagyunk, és hatással vagyunk mások életére. Küldetésünknek tartjuk, hogy kiterjedt támogatói hálózatot hozzunk létre kerekded formákkal rendelkező társainknak. Célunk, hogy ismeretterjesztő és szórakoztató cikkeken keresztül nyújtsunk inspirációt és motivációt, adjunk tanácsot öltözködéssel, táplálkozással, életmóddal, szemlélettel kapcsolatban.

Kövesd friss híreinket!

Hogy lett gömbölyű?

Erről volt szó eddig:

Legfrissebbek

Maradj képben!

Linkblog

8 tipp, hogyan öltözzünk rétegesen anélkül, hogy formátlan zsáknak nézzünk ki

2011.03.06. 10:57 Ez így gömbölyű...

 
A rétegezett stílus még mindig széles körben népszerű, tehát itt az idő, hogy megtanuljuk helyes alkalmazását, főleg, ha kerek formákkal vagyunk megáldva.

A divat és gazdaságossági szempontok is indokolják, hogy egy alap nyári ruhadarabot rétegekkel kiegészítve akár hűvösebb időben is hordjunk.

 

Az egyetlen probléma, hogy a divatfotókon a modellek szuper-vékonyak, akiken tíz réteg sem látszik meg. Ha 175 cm és 55 kiló vagy, mit számít néhány extra réteg nem? Míg a nagyobb méretű valóságos személyek, mint mondjuk én magam is, (nagy mellek, rövid derék, széles csípő), ha csak két réteget magukra vesznek, máris két lábon járó beszélő lottyadt jelmezhalommá válnak.

 

De hogyan fordíthatnánk a rétegeket előnyünkre?

A kerekded formájú nőknek még ősszel és télen is annyira ki kell hangsúlyozniuk derekukat, amennyire csak lehetséges. Hacsak nem szeretnének 5-10 plusz kiló formátlan látványát magukra pakolni. Én egy ilyet sem ismerek.

 

Helyesen kivitelezve a rétegezés elfedhet néhány finom kis hurkát, amit amúgy is igyekszünk takargatni. Nézzünk 8 tippet a réteges megjelenés eléréséhez:

  1. Korlátozd a rétegek számát! Három valószínűleg bőségesen elegendő.

  2. Finom körvonalak. Ha az öltözéked alapja egy ruha, válassz vonalaidat követő darabot, ami kellően testhezálló, de nem szűk a mellen, vagy a csípőn és jól kihangsúlyozza a derekat.

  3. Szerkesztett darabok felül. Legfelső rétegnek válassz övest, empire derékvonalasat, megfelelően szűkített blúzt/blézert, vagy egy derékban szabott kabátot/kardigánt. A formátlan, katonai szabású kabátok állnak a legrosszabbul a rövid, vagy széles derekúaknak. Azonban egy világos felsőrész és egy sötét alj találkozásánál szép derékvonalat alakíthatunk ki.

  4. Csínján a vaskos anyagokkal! Óvatosan bánjunk a buggyos, rojtos, vastag és gyapjú textúrákkal. Alapszabály: Ne rakj a már létező domborulatra másikat! Gömbölyű formáknál a rétegzett látványt színek és melegség hozzáadásával érjük el, nem újabb buggyokkal. Ha a nagyobb alsódról szeretnéd elterelni a figyelmet, hordj mély kivágású felsőt, hogy felfelé tereld a tekinteteket. Ha pocakodat próbálod leplezni, tartsd a rétegeket testhez simulva, de ne szűken a középvonalad táján, és semmiképp ne túlméretezve lötyögőn. A hullámzóan nagy, esetleg néha a babydoll szabás nagyobbnak mutathat, mint valójában vagy.

  5. Párosíts vékonyabb anyagokat a vastagabbak alá! Ha találsz egy divatos, vastagabb, esetleg műszőrme kabátot, vagy mellényt, mindig könnyű ruhákat vegyél fel alá, és kövesd a 6-os és 7-es pontban leírtakat is!

  6. Egyensúlyozd a réteges felsőt keskeny alsóval! Ha felül több réteget használsz, alul mindig maradjon a látvány hosszú és vékony! Próbáld ki a szűk-, a cső-, vagy a csizmaszabású nadrágokat! Hosszítsd a látványt azzal, hogy a lábbeli színét a nadrág színével egyezteted! Fontold meg a 7-es pontot a választásnál!

  7. Hasznosítsd a sötét és világos színek párosításában rejlő lehetőségeket! Mivel a sötét vékonyít, érdemes az előnytelenebbnek ítélt területeken alkalmazni. És ez nem jelenti, hogy tetőtől talpig feketében, vagy grafit-szürkében kell járnod. Egyik sem az igazi. Tekints a testedre szeretetteljes, de kritikus szemmel, és használj fehéret, vagy színeset a kiemelendő pontokon!

  8. Hordj egyszerű ékszereket és kiegészítőket! A réteges megjelenés megköveteli az egyszerűséget a kiegészítők terén. Egy apró fülbevaló, sima nyaklánc, vékony, könnyű sál bőven elegendő.

Te mit gondolsz a réteges megjelenésről? Vannak jó tippjeid?

Szólj hozzá!

Címkék: tipp ruha méret kabát kövér duci molett dagi nagy méret

A bejegyzés trackback címe:

https://ezigygombolyu.blog.hu/api/trackback/id/tr952711706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása