Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Boldogság minden méretben

A világ kerek szemmel. Molett, duci, dagi, kövér... Tudomásul kell vennünk, hogy méreteink miatt nem vagyunk másodrangúak. Anyák, apák, testvérek, gyerekek, férjek, feleségek, tanárok, orvosok, ügyvédek: mindenhol ott vagyunk, és hatással vagyunk mások életére. Küldetésünknek tartjuk, hogy kiterjedt támogatói hálózatot hozzunk létre kerekded formákkal rendelkező társainknak. Célunk, hogy ismeretterjesztő és szórakoztató cikkeken keresztül nyújtsunk inspirációt és motivációt, adjunk tanácsot öltözködéssel, táplálkozással, életmóddal, szemlélettel kapcsolatban.

Kövesd friss híreinket!

Hogy lett gömbölyű?

Erről volt szó eddig:

Legfrissebbek

Maradj képben!

Linkblog

Hogy lett gömbölyű?

2010.08.28. 14:50 Ez így gömbölyű...

Az „Ez így gömbölyű...” blog válasz mindarra a valóságtól elrugaszkodott nő-képre amit a média hangjai: a tévé, a mozi a magazinok sugallnak. Folyamatosan azt halljuk, hogy testünk/életünk nem „elég jó” és sokunk szenved a kirekesztettség érzelmi fájdalmától.

Már tizenéves koromban kipróbáltam több diétát, melyek nagyrészt koplalásból és hajnali kelésekkel járó uszodába járásból álltak. (Gyűlölök korán kelni, és a Scheuermann-kór

miatt tanácsolták az úszást.) Emlékszem arra a gyomorszorító érzésre, amit a rólam készült fotók láttán éreztem. Nagy fenék, vastag combok, kerek arc, kockahas (egy kocka az egész)... Igyekeztem is mindig kikerülni a kamerák hatósugarából, aminek eredménye, hogy 12-30 éves korom között megtanultam láthatatlanná válni. Szinte nem is létezem a családi/baráti albumokban, maximum a kötelező iskolai tablóképen, amit szintén utáltam!

A szívem szakad meg, mikor ma ránézek. Tök aranyos ez a csaj! Fiatal, mosolygós, hibátlan bőrrel, és csak szeretnék olyan „karcsú” lenni, mint ő. Mostani szememmel látom, mekkora hiba volt folyton keseregni és hosszú évekig gyűlölni a testet, amiben éltem.

Nagyon sok időt és energiát pazaroltam erre az utálatra. Szinte megvilágosodásként csapott belém a felismerés, mekkorát tévedek. Mióta megismertem a férjemet, és főleg kisfiam születése után teljesen átalakult az értékrendem: szívem szerint százmilliárd évig élnék, akármilyen testben és körülmények között, csak ők velem legyenek. (Ebből akár többmilliót is el tudnék tölteni egyhuzamban csak azzal, hogy nézem őket álmukban ;)) Rájöttem, az élet mennyire rövid, hogy ilyen lényegtelen dologgal, ennyire megszállottan foglalkozzunk.

Még a gebéknél is mindig jobban irigyeltem azokat a nőket, akik közelsem 40 kilósan, szemmel láthatóan maximálisan élvezik az életet, és olyan kisugárzással, önbizalommal rendelkeznek, ami 100 piszkafa csajnak is bőven elég lenne. Tudod, akik színesen berobbannak a térbe, és maguk mögött illatos, kacagó szivárványcsíkot húzva VONULNAK tova.

Az ő titkukat akarom kifürkészni, megtudni, megtanulni és megosztani mindenkivel, hogy ne legyen több bánkódó, önutáló, „láthatatlan” tinédzser.

Nem mondom, hogy már a szemem sem rebben, ha meglátom magam egy felvételen, de már nem rohanok ki a szobából és bújok az ágy alá. Ma már tudom, hogy sok év múlva mennyire tetszene, ha még mindig ebben a fiatal testben élhetnék.

Életem során sok embernek próbáltam tanácsot adni, támaszt nyújtani, egy kicsit jobbá tenni a világot.

Most magamon szeretnék segíteni, hogy sokkal hitelesebben ösztönözhessem mindazokat, akik mindennapi küzdelmet folytatnak azért, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

Hiszem, hogy megteremthetjük a magunk valóságát, és pozitív élményekkel erősíthetjük egymást, a világot.

Hagyjuk az időpazarló önbírálatot, ünnepeljük saját szépségünket és tanuljuk meg szeretni testünket!

 Gömbölyű Küldetés:

  1. Támogatjuk a pozitív testképet és önbecsülést mérettől függetlenül

  2. Szót emelünk a különböző méretek és alkatok elfogadtatásáért

  3. Lerántjuk a leplet a képekről és üzenetekről, amik bennünket céloznak

  4. Pártoljuk a „test-szeretetet” a „test-gyűlölet” helyett

  5. Bátorítjuk a teljes test-elme-lélek wellness-t

  6. Kikelünk az „önmegvetés gépezet” ellen

  7. Létrehozunk egy támogató közösséget

Szeretném hallani a Ti Gömbölyű Történeteiteket. Osszátok meg bátran gömbölyű harcaitokat, gömbölyű diadalaitokat, gömbölyű félelmeiteket, gömbölyű álmaitokat – Gömbölyű Életeteket!

Bármelyik cikkhez hozzászólhattok, vagy küldjetek emailt az ezigygombolyu@gmail.com-ra.

Gömbölyödjünk!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezigygombolyu.blog.hu/api/trackback/id/tr832254347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása